سه شنبه 19 خرداد 1405

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 

اخبار داخلی هموطن آنلاين وعد ه هاي محقق شده براي کمک به آزادي زندانيان جرايم غيرعمد

 
 

خراسان , شنبه 8 بهمن 1390

وعد ه هاي محقق شده براي کمک به آزادي زندانيان جرايم غيرعمد

 
 

يکي از برکات سفرهاي استاني دولت نيز کمک به آزادي زندانيان جرايم غيرعمد است.

هموطن آنلاین_ «۵۰ جواد حاتمي _ ميليارد تومان براي آزادي زندانيان ديه اختصاص مي يابد». اين خبر به نقل از وزير دادگستري دهم خردادماه ۸۹ يعني ۲۰ ماه قبل روي خروجي خبرگزاري ها قرار گرفت و اکنون خراسان در پي گيري وعده هاي مسئولان به بررسي موضوع و چگونگي تحقق آن پرداخته است.
اختصاص کامل اعتبار

۶ ماه و نيم بعد از انتشار اين خبر «سيدمرتضي» بختياري وزير دادگستري اعلام کرده بود براي آزادسازي زندانيان ديه امسال بيش از ۵۰۰ ميليارد ريال اعتبار تخصيص يافته که ۳۵۰ ميليارد ريال از آن تاکنون محقق شده است. پايگاه اطلاع رساني دولت در 89.9.27 به نقل از ايرنا گزارش داد به گفته وزير دادگستري اين کمک ها سبب آزادي بيش از هزار و ۹۰۰ زنداني ديه از زندان در سال جاري (۸۹) شده است. او گفته بود «با تخصيص کامل اعتبارات در نظر گرفته شده که ۵۰درصد مبلغ لازم براي آزادي زندانيان ديه و ۵۰درصد ديگر کمک هاي افراد خير و نيکوکار است و همچنين با گذشت رضايت مندانه اولياي دم، بقيه زندانيان ديه نيز آزاد مي شوند.»
«فتح اللهي» از مسئولان مطلع در وزارت دادگستري نيز با تاييد اختصاص بخشي از اعتبارات مصوب رئيس جمهوري در سال ۸۹ به خراسان مي گويد: بلاعوض هاي آزادي زندانيان به صورت کامل جذب شده است و اين وزارت خانه آمادگي دارد بلافاصله اعتبارات تخصيصي را جذب و به آزادي زندانيان اختصاص دهد.
اواخر مرداد ماه ۹۰ مديرعامل ستاد ديه کشور در آيين جشن گلريزان در سنندج بدون اشاره به کمک دولت از آزادي ۹ هزار و ۵۷۷ زنداني جرايم غيرعمد کشور طي سال۸۹ خبر داد.
اسدا... جولايي با اشاره به اين که سال گذشته (۸۹) ۹هزار و ۸۵۵ نفر زنداني جرايم غيرعمد در زندان هاي کشور بوده اند، افزود: در سال گذشته با کمک ۲۳۴ ميليارد توماني خيران کشور زمينه آزادي ۹هزار و ۵۷۷ نفر از آنان فراهم شده است. همان زمان وزير دادگستري نيز اعلام کرده بود پارسال(۸۹) با کمک دولت و صندوق حمايت از آسيب ديدگان و تامين ۶۶۰ ميليارد ريال مقدار ۲هزار و ۵۸۴ زنداني مالي غيرعمد از زندان آزاد شده اند.
پارسال خيران و نيکوکاران بيش از ۱۴ ميليارد تومان به زندانيان کمک و شاکيان نيز ۷۹ ميليارد تومان گذشت کردند و بيمه ها ۱۸ ميليارد تومان اختصاص دادند. رئيس جمهور هم ۳۵ ميليارد تومان اختصاص داد و بانک ها نيز با اعطاي وام به زندانيان راه را براي رهايي آن ها هموار کردند. ستاد ديه کشور هم سال ۸۹ نياز ۴۶۰ ميليارد توماني داشت که رئيس جمهور با پرداخت ۵۰ ميليارد تومان موافقت کرد و در يک کار جمعي و با مشارکت خيران ۳هزار و ۷۷۲ نفر که ۱۶۶ ميليارد تومان بدهي داشتند از زندان آزاد شدند.
دعاي خير زندانيان

محمدرضا يکي از زندانيان آزاد شده با کمک هاي دولت و ستاد ديه است.
او که ۶ ماه را در زندان سپري کرده است، مي گويد: اواسط خرداد ماه ۸۹ در يک سانحه رانندگي سبب فوت يک شهروند شدم و چون خودروام بيمه نداشت و بايد مبلغ ديه را به خانواده متوفي پرداخت مي کردم مجبور شدم بخشي از وسايل زندگي و خودروام را بفروشم ولي تنها بخشي از ديه فراهم شد و چون تمکن مالي نداشتم به زندان افتادم.
او مي افزايد: در زندان با مشاوره و همکاري ستاد ديه از طريق مکاتبه با خانواده متقاضي ديه موفق به دريافت تخفيف در مبلغ ديه شدم و بقيه بدهي را هم با دريافت کمک بلاعوض از طريق صندوق تامين خسارات بدني، وام ستاد ديه و کمک خيران نيکوکار پرداخت کردم و به کانون گرم خانواده بازگشتم.
به گفته وي خيلي از زندانيان جرايم مالي غيرعمد و ديه در زندان ها چشم به راه کمک هاي خيران، گذشت شاکيان و کمک هاي دولت هستند و بايد در جامعه فرهنگ سازي شود تا مردم بيشتر به موضوع آزادي زندانيان جرايم مالي و گرم کردن کانون خانواده هايي که با چنين مشکلي مواجه هستند کمک کنند. اين شهروند با توجه به تغيير نرخ ديه و مشکلات برخي بيمه ها و بيمه نامه ها در جبران خسارات حوادث مي گويد: دولت بايد به نحوي از صندوق تامين خسارت بدني حمايت کند تا کسي به خاطر اين مسئله پشت ميله هاي زندان نماند.
«اسماعيل. ب» جوان ۲۴ ساله اي است که او هم در يک حادثه رانندگي مقصر شناخته شده و بابت خسارت بدني ۲ مصدوم ۲۰ ميليون تومان بدهکار بوده است. او مي گويد: چون بيمه فقط خسارت بدني تا سقف ۱۰ ميليون تومان را تعهد کرده بود براي پرداخت ۱۰ميليون تومان ديگر تمکن مالي نداشتم و با اعتراض شاکي به زندان افتادم و در زندان مسئولان ستاد ديه مرا با تسهيلات و حمايت هاي دولتي آشنا کردند و موفق شدم با گرفتن وام و دريافت کمک بلاعوض رياست جمهوري نجات پيدا کنم و از همين رسانه از حمايت دولت و کمک هايي که براي آزادي زندانيان بي گناه اختصاص پيدا مي کند تشکر مي کنم.
بهبود هنجارهاي اجتماعي

اما بازگشت زندانيان به کانون خانواده چه پيامدهايي دارد؟ بسياري از صاحب نظران و کارشناسان خلاء وجود سرپرست در خانواده را عامل بروز برخي ناهنجاري ها و مشکلات مي دانند و از اين رو تلاش مي شود زندانيان جرايم مالي و ديه که از روي اجبار به گوشه زندان مي افتند به شکل آبرومندانه اي آزاد شوند و به کانون گرم خانواده خود بازگردند. در اين باره وزير دادگستري مي گويد: آزادي زندانيان ديه به عنوان يک کار خير در بهبود هنجارهاي اجتماعي بسيار مفيد است. «سيدمرتضي بختياري» تصريح مي کند که آزادي زندانيان و فراهم کردن زمينه بازگشت آن ها به خانواده کمک بسيار بزرگي به تامين سلامت اجتماعي جامعه است.
سفرهاي استاني و کمک به آزادي زندانيان

يکي از برکات سفرهاي استاني دولت نيز کمک به آزادي زندانيان جرايم غيرعمد است.
اواخر آذرماه امسال نيز به دنبال سفر استاني هيئت دولت به استان کهگيلويه و بويراحمد ۳۰زنداني جرايم مالي غيرعمد در ياسوج به کانون گرم خانواده هاي خود برگشتند. به گزارش خراسان براي آزادي اين تعداد زنداني ۱۱۰ميليون تومان از طرف رئيس جمهور، ۶۰ميليون تومان از طرف کميته امداد امام(ره)، ۳۱ميليون تومان از طرف ستاد ديه استان، ۳۰ميليون تومان از طرف ستاد ديه کشور پرداخت شده و ۴۴ميليون تومان هم بخشش اولياي دم و طلبکاران بوده است. مبلغ بدهي اين زندانيان ۲۷۵ميليون تومان بود.
در استان مرکزي نيز طي ۹ماه سال جاري ۱۶۶نفر زندانيان جرايم غيرعمد توسط ستاد ديه آزاد شده اند. «عباسعلي عرب» مدير عامل ستاد ديه استان مرکزي مي گويد: با کمک هاي دولت، کميته امداد، خيران و تسهيلات اعطايي زندانيان مذکور به کانون خانواده خود بازگشته اند.
وي با اشاره به اعطاي ۱۳ميليارد ريال تسهيلات به زندانيان واجدشرايط مي افزايد: ۳۸۶زنداني جرايم غيرعمد همچنان در زندان هاي اين استان به سر مي برند و انتظار مي رود مردم نوع دوست با کمک هاي مالي خود زمينه آزادي آنان را فراهم کنند.
از همدان نيز خبر مي رسد که در چهارمين دور از سفرهاي رئيس جمهور به اين استان با کمک ۵ميليارد ريالي رئيس جمهور به ستاد ديه اين استان زمينه آزادي ۱۰۰زنداني جرايم غيرعمد مهيا شد.
«سيد حسين ناصري» مدير روابط عمومي ستاد ديه در خراسان رضوي نيز در گفت وگو با ما مي گويد: در استان خراسان رضوي ۳۷۱نفر از طريق بودجه رياست جمهوري که سال قبل اختصاص يافته از زندان آزاد شده اند که از اين تعداد ۲نفر زن بوده اند.
وي با اشاره به اين که از اين افراد ۱۴۱نفر به علت ديه و ۲۳۰نفر به علت جرايم مالي زنداني بوده اند، مي افزايد: کل بدهي اين زندانيان ۱۱۲ميليارد و ۱۴ميليون ريال بوده و ۵۸ميليارد و ۶۱۹ميليون ريال تخفيف شکات را در اين موضوع داشته ايم که اين تخفيف و مشارکت شاکيان در آزادي زندانيان موثر بوده و جاي تشکر دارد.
به گفته وي در سال۹۰ نيز تا ۲۷دي ماه ۹۸۷ نفر از بدهکاران و زندانيان جرايم مالي و ديه در استان خراسان رضوي از زندان آزاد شده اند که ۲۲نفر آن ها زن بوده اند.
وي با اشاره به اين که از اين تعداد ۳۹۷نفر به علت بدهي ديه و ۵۹۰نفر به علت بدهي مالي زنداني شده بودند، مي افزايد: کل بدهي اين افراد ۲۵۳ميليارد و ۹۲۲ميليون ريال بوده است که در اين مرحله نيز تخفيف و گذشت شاکيان معادل ۱۲۷ميليارد و ۴۰۲ميليون ريال و بسيار چشمگير بوده است و بقيه آن هم از محل خودياري مددجويان (زندانيان)، کمک هاي بلاعوض ستاد ديه، تسهيلات بانکي، کمک هاي خيران و کمک هاي نهاد مقدس کميته امداد امام(ره) تامين شده است.
۵۰ميليارد تومان براي سال۹۰

«سيد مرتضي بختياري» وزير دادگستري اواخر مردادماه در مراغه اعلام کرد امسال ۵۰۰ميليارد ريال با دستور رئيس جمهور براي کمک به آزادي زندانيان کشور تخصيص يافته است.او افزود: رئيس جمهور موافقت براي پرداخت اين مبلغ کمک را به تامين همين ميزان کمک توسط خيران در جشن هاي گلريزان سراسر کشور با کمک و گذشت رضايت مندانه اولياي دم و طلبکاران زندانيان مالي غيرعمد منوط کرده است.
به گفته وي با دريافت اين کمک از ابتداي سال۹۰ ستادهاي ديه در تمام استان ها فعال شده اند و طي نيمه اول سال جاري ۳هزارو۷۷۹نفر زنداني مالي غيرعمد از زندان هاي کشور آزاد شد.
وي ميزان بدهي اين تعداد زنداني را يک هزار و ۶۰۰ميليارد ريال اعلام کرد و گفت: بخشي از منابع با گذشت رضايت مندانه اولياي دم و طلبکاران، بخشي توسط خود زندانيان و بقيه نيز با کمک هاي دولت تامين شده است.
يک مسئول در امور ديه وزارت دادگستري نيز در پاسخ به پي گيري خراسان مي گويد: کمک هاي دولت که به صورت بلاعوض براي آزادي زندانيان در نظر گرفته شده است طبق روال کاري معاونت نظارت راهبردي رئيس جمهوري هر ۳ماه يک بار اختصاص مي يابد و امسال هم از ۳۵ميليارد تومان کمک بلاعوض در نظر گرفته شده ۲۱ميليارد تومان تحقق پيدا کرده است.
وي مي افزايد: ما پرونده هاي زندانيان واجد شرايط را در سراسر کشور تکميل و آماده کرده ايم و به محض اختصاص بقيه اين اعتبار طبق روال گذشته آن را براي آزادي زندانيان پرداخت خواهيم کرد. به گفته وي تسهيلات ويژه اي نيز با هماهنگي وزارت دادگستري براي آزادي اين قبيل از زندانيان اعطا مي شود.
چرا ستاد ديه؟

مهم ترين وظيفه ستاد ديه کمک به آزادي زندانيان جرايم غيرعمد است. در ماده ۱۰۴قانون بودجه که در آن کمک به زندانيان نيازمند با محکوميت هاي مالي مشخص شده، ستاد ديه براي ساماندهي و تحقق اين موضوع مهم به رسميت شناخته شده است.
محمدصادق مهدوي راد رئيس کل دادگستري استان البرز در معرفي اين ستاد مي گويد: ستاد ديه همسو با ديگر نهادهاي حمايتي، رسالت کمک به نيازمندان آبرومندي را بر عهده دارد که به دلايل مختلف به صورت ناخواسته دچار مشکل شده اند.
به گفته وي ستاد ديه کمک به زندانيان جرايم غيرعمد از سال۱۳۶۷ توسط شهيد والامقام اسدا... لاجوردي رئيس وقت سازمان زندان ها تشکيل شد و تاکنون با تعامل دولت و مجلس اقدامات شايسته اي را انجام داده است.
«محمدعلي ساري» قائم مقام ستاد ديه کشور نيز مشارکت مردم را با اين ستاد موثر مي داند و مي گويد: هر ساله با کمک هاي خوب دولت، خيران و نهادهاي حمايتي شاهد آزادي شماري از زندانيان هستيم و در سال هاي اخير جشن هاي گلريزان و طرح ضامن آهو نيز در افزايش شمار زندانيان آزاد شده موثر بوده است.
تازه ترين آمار

اما شمار زندانيان جرايم مالي (غيرعمد) در کشور چند نفر است؟ متوليان مي گويند به علت تنوع جرايم و گستردگي اين حوزه آمار ثابتي از اين افراد وجود ندارد و اين آمار به صورت لحظه اي متغير است و با ورود و خروج زندانيان تغيير مي کند.
کارشناسان با ابراز نگراني از افزايش زندانيان در بحث مهريه مي گويند: شرايط مهريه در کشور نيازمند اصلاح و ساز و کار مناسب است و درباره مهريه هاي نامتعارف بايد به زوج هاي جوان هشدار لازم داده شود.
آنان در کنار اين موضوع افزايش جرايم راهنمايي و رانندگي و سخت گيري پليس راهور و از طرفي آموزش ها و اطلاع رساني رسانه ها را در کاهش تصادفات و به تبع آن آمار زندانيان مرتبط با ديه موثر ارزيابي مي کنند.
«سيدحسين ناصري» از دست اندرکاران ستاد ديه در خراسان رضوي با اشاره به متغير بودن آمار زندانيان جرايم غيرعمد در اين استان مي گويد: الان حدود يک هزارو۸۵۰نفر در خراسان رضوي زنداني جرايم غيرعمد هستند.
شواهد امر حکايت از آن دارد که در حال حاضر ۹هزار زنداني جرايم غيرعمد در زندان هاي کشور به سر مي برند که آزادي آن ها نيازمند ۲۵۰ميليارد تومان کمک خيران است.
کمک به آزادي زندانيان ديه امري انساني و بسيار مقدس است که نياز به نهادينه شدن دارد و در کنار حمايت دولت، خيران نيز مي توانند با شرکت در اين امر خداپسندانه زمينه آزادي افراد بي گناه را فراهم کنند و البته نهادينه شدن اين فرهنگ مستلزم اطلاع رساني گسترده در جامعه و عزم عمومي خيران است.
چکيده گزارش

خرداد ماه سال ۸۹ وزير دادگستري خبر داده بود که «۵۰ ميليارد تومان براي آزادي زندانيان ديه اختصاص مي يابد» اکنون ۲۰ ماه از آن زمان مي گذرد و تحقيق و بررسي ها نشان مي دهد که اين وعده در سال گذشته محقق شده است و حتي در سال جاري نيز بخشي از وعده مشابه دولت به ميزان ۳۵ ميليارد تومان تحقق يافته و خيل کثيري از زندانيان جرايم مالي غيرعمد با کمک دولت و مشارکت ستاد ديه، خيران، گذشت شاکيان و... از زندان رهايي يافته و به کانون گرم خانواده هاي خود بازگشته اند.ستاد ديه در استان هاي مختلف همواره با کنترل ورود زندانيان نيازمندي که به علت ناتواني در پرداخت بدهي طلبکاران و يا ديه فوت شدگان حوادث رانندگي زنداني مي شوند سعي در رهايي آنان دارد و مشارکت دولت، نهادهاي حمايتي و خيران و حتي تسهيلات اعطايي بانک ها و بيمه ها نيز در توفيق اين ستاد موثر ارزيابي مي شود.

 
 
   
 
 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار