سه شنبه 19 خرداد 1405

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 

اخبار داخلی جاده تندرستی تماس با گربه عامل ابتلا به بيماري «توكسوپلاسموزيس» است

 
 

ایسنا , يكشنبه 23 بهمن 1390

تماس با گربه عامل ابتلا به بيماري «توكسوپلاسموزيس» است

 
 

اين بيماري هيچگونه علامتي ندارد ولي در برخي از موارد با بزرگي كبد و طحال و بزرگي غدد لنفاوي ناحيه گردن همراه است.

هموطن آنلاین _يك فوق تخصص بيماريهاي عفوني گفت:‌ زنان باردار به منظور پيشگيري از ابتلا به بيماري "توكسوپلاسموزيس" از مصرف سوسيس و كالباس خوب پخته نشده و نيز تماس با گربه خودداري كنند چرا كه ابتلا به اين بيماري منجر به سقط جنين مي‌شود.
دكتر مسعود مرداني افزود: افراد نبايد سوسيس و كالباس مصرف كنند اما اگر مجبور به انجام اين كار شدند بايد اين دو ماده را به خوبي در روغن سرخ كنند يا آن‌ها را تفت دهند.
اين عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با بيان اينكه احتمال ابتلا به توكسوپلاسموزيس بر اثر مصرف پيتزا نيز وجود دارد، تصريح كرد: متاسفانه سوسيس و كالباس ازگوشت‌هاي نامرغوب تهيه مي‌شوند و هنگام تهيه پيتزا به اندازه كافي حرارت داده نمي‌شود. بنابراين عامل كيست توكسوپلاسموزيس در آن‌ها از بين نمي‌رود.
وي در ادامه گفت: برخي از افراد به علت تماس با گربه، چنگ زدن اين حيوان و حتي تميز كردن مدفوع آن به بيماري توكسوپلاسموزيس مبتلا مي‌شوند. اين بيماري به علت افزايش نگهداري از گربه در شهرهاي بزرگ ايران شيوع بيشتري پيدا كرده است. علاوه بر آن افرادي كه فراورده‌هاي گوشتي خوب پخته و كباب نشده را مصرف مي‌كنند نيز ممكن است به اين بيماري دچار شوند.
مرداني درباره علائم ابتلا به توكسوپلاسموزيس اظهار كرد: اين بيماري هيچگونه علامتي ندارد ولي در برخي از موارد با بزرگي كبد و طحال و بزرگي غدد لنفاوي ناحيه گردن همراه است.
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با بيان اينكه تب مالت، يكي از بيماري‌هاي شايع مشترك بين انسان و دام است، گفت: موارد متعددي از ابتلا به اين بيماري در نقاط مختلف ايران گزارش شده است. حيوان ابتدا به اين بيماري دچار ميِ‌شود و انسان به تبع استفاده از فراورده‌هاي دامي مانند شير، پنير و حتي گوشت گاو و گوسفند به آن مبتلا مي‌شود.
اين فوق تخصص بيماري‌هاي عفوني اضافه كرد: بر اساس آخرين آمار وزارت بهداشت، 25 در صد هزار نفر از ايرانيان به اين بيماري مبتلا هستند ولي به نظر مي رسد آمار واقعي از اين ميزان بيشتر باشد.
وي بيماري هاري را يكي ديگر از بيماري‌هاي مشترك بين انسان و حيوانات برشمرد و اظهار كرد: انسان بر اثر تماس با سگ هار به ويژه گازگرفتگي دچار اين بيماري مي‌شود و براثر ابتلا به آن صد در صد فوت مي‌كند.
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با اشاره به ميزان شيوع اين بيماري در ايران اظهار كرد: هاري در نقاط مختلف كشور حتي تهران وجود دارد و به ويژه در استان‌هاي مازندران، گيلان و گلستان ديده مي‌شود چرا كه مناطق جنگلي در اين استان‌ها زياد است و ممكن است كشاورزان، دامداران و حتي مسافران در اين مناطق گرفتار سگهاي هار شوند.
مرداني در پايان به صاحبان سگ‌هاي خانگي توصيه كرد كه اقدام به واكسيناسيون اين حيوانات بكنند.

 
 

افزایش گرایش به الكل در مصرف كنندگان نوشابه‌های انرژی‌ زا

 
   
 
 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار